Fethiye’de sezon öncesi çevre temizliği

Fethiye’de Hükümlüler ve AKUT üyeleri sezon öncesi çevre temizliği yaptı.

HÜKÜMLÜLER VE AKUT ÇEVRE TEMİZLİĞİ (MURAT YALÇIN/MUĞLA-İHA)
9 hükümlü ve AKUT Fethiye üyeleri ‘Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele’ projesi kapsamında Fethiye’de çevre temizliği yaptı.

Fethiye Kaymakamlığı ve Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından “Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele” projesi başlatıldı. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü, Fethiye Ziraat Odası Başkanlığı ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye gönüllülerinin destek verdiği proje kapsamında 2. Karagözler Mahallesi, Koylar yolu mevkisine gelen 9 hükümlü deniz kenarı ve ormanlık alanda bir kamyonet çöp topladı.

Hükümlülerin inemediği sarp ve kayalık alanlardaki çöpleri ise halatlar yardımıyla istasyon kuran AKUT ekipleri topladı.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün çevresel anlamda güzel projelere imza attığını belirten Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, projenin uzun ömürlü ve kalıcı olacağını söyledi. Çevre temizliğinin bir ibadet, çevreyi kirletmenin ise günah olarak algılanması gerektiğini vurgulayan Çalık, “Proje Fethiye’deki yol kenarları ve kıyıların temizlenmesi için hazırlandı. Toplumun oluşturduğu bu kirliliği, günahı denetimli serbestlikteki hükümlüler temizleyecek. Böylece onlar da topluma karşı olan sorumluluklarını yerine getirmiş olacaklar” dedi.

Denetimli serbestlikteki hükümlüler ile AKUT ekiplerinin toplumun günahını topladığını ifade eden Ekrem Çalık, “Büyük orman yangınları, küçük cam kırıklarının mercek etkisi yapması sonucu çıkıyor. Milyonlarca canlı yanarak telef oluyor. Canlıların ölmesi gelecekteki yaşamın olumsuz etkilenmesi demektir. Gelecek nesillere yaşanılabilir bir ortam bırakmak istiyorsak çevremizi kirletmeyelim” diye konuştu.

Denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin tekrar topluma kazandırılması açısından projenin önemli olduğuna dikkati çeken Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Veli San, “Hükümlülerin tekrar topluma kazandırılması ve yaptıkları işi önemsemeleri, bir çevre bilinci oluşması açısından bir proje başlattık. Bu haftanın çevre haftası olması bu projeyi daha önemli hale getiriyor” dedi.Koy ve kıyı temizliğini yıl boyunca yapacaklarını ifade eden San, “Ziraat Odası ve Orman İşletme Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde protokoller imzaladık. Bakanlığımızda gerekli izinleri aldık. 1 Haziran-30 Ekim tarihleri arasında tüm koylarımızı, Fethiye’nin çevresinde toplu kullanılan alanları temizlemek için günlük 4 saat, 3 ile 10 hükümlüyle koylarımızı temizleyeceğiz. Çevreyi temiz tutmaya çalışacağız. Bu çerçevede en önemlisi topluma ve hükümlülere çevre bilinci oluşturmayı daha da önemlisi kirletmemeyi öğretmek amacımız” diye konuştu.

You may also like...